Περαια

Description

Description
Περαία

Από το 1923 όταν εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι κάτοικοι, πρόσφυγες  από την Μικρά Ασία και την  Θράκη ,έως σήμερα , η Περαία έχει αλλάξει. Από ένα μικρό προσφυγικό χωριό μεταμορφώθηκε σε μια  όμορφη πόλη. Διαθέτει   τα χαρακτηριστικά όμως ενός τουριστικού προορισμού που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από άλλες πιο προβεβλημένες περιοχές της Ελλάδας.

Η Περαία βρίσκετε  σε απόσταση μόλις 15 km από τι Διεθνές Αεροδρόμιο ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ και 20 km από το κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης. Αποτελεί  έναν εύκολα προσβάσιμο προορισμό. Οι επισκέπτες μπορούν  να απολαύσουν παραλίες με καταγάλανα καθαρά νερά. Φρέσκο ψάρι θαλασσινά και παραδοσιακά πιάτα, ουζομεζέδες με τοπικό τσίπουρο και κρασί  σερβίρετε κυριολεκτικά πάνω στο κύμα. Με θέα τον Θερμαϊκό κόλπο και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ξεχωριστή εμπειρία προσφέρει η παραδοσιακή βόλτα κατά μήκος της παραλίας. Άφθονες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις αποτελούν πόλο έλξης ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έχοντας πλούσια παράδοση σε ότι αφορά την θάλασσα ,οι κάτοικοι της περιοχής ίδρυσαν δύο ναυτικούς ομίλους. Την Ν.Ο.Π.Θ. και τον ΤΟΡΩΝΑΙΟ, μέλη των οποίων πρωταγωνιστούν τόσο Ελληνικούς όσο και παγκόσμιους αγώνες.

Από το 1974 στην Περαία εδράζεται η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Μακεδονίας με αξιόλογη παρουσία στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

 

Contact

Contact
 • Address
  Δήμος Θερμαϊκού
 • Category
  destinations
 • Location
  Περαία

Location

Περαια
Get directions

Contact

Περαια
 • By visit thermaikos
 • Email: dimosagora@gmail.com

[recaptcha]

[recaptcha]