Νεα Μηχανιωνα

Description

Description

Η Νέα Μηχανιώνα κτισμένη σε μια από τις πιο πανοραμικές τοποθεσίες του Θερμαΐκού κόλπου , στην περιοχή της αρχαίας ΑΙΝΕΙΑΣ. Έχει να επιδείξει πέρα από το πλήθος των αρχαιολογικών ευρημάτων φυσικό πλούτο ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας.

Η Νέα Μηχανιώνα φημισμένη για τον μεγαλύτερο στόλο μέσης αλιείας στην Ελλάδα (η εγκατάσταση της ιχθυόσκαλας το 1998, την κατέστησε κέντρο διοίκησης και εμπορίας ψαριών και οστρακοειδών όλης της Βόρειας Ελλάδας) αλλά και για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (από το 1968) η οποία εφοδιάζει άρτια καταρτισμένους αξιωματικούς στην Ελληνική και όχι μόνο Ναυτιλία.
Η Νέα Μηχανιώνα μια πόλη με πολλά πρόσωπα που περιμένει να τα αποκαλύψει σε κάθε είδους επισκέπτη. Στον φυσιολάτρη έχει να αποκαλύψει ένα μικρό επίγειο παράδεισο ( περιοχή natura) σπάνιας χλωρίδας και πανίδας. Στον αρχαιολάτρη ευρήματα από τους Ρωμαικούς και παλαιοχριστιανικούς χρόνους. ( τραπεζόσχημη τούμπα γνωστή ως ‘’Τούμπα Τάμπια’’ η ΄΄Κουμ Καλέ’’, νεκροταφεία ρωμαικών και παλαιοχριστιανικών χρόνων , ναυτικά οχυρά).

Στον προσκυνητή έναν από τους πιο επιβλητικούς ναούς ,τον Ναό της Παναγίας Φανερωμένης όπου φυλάσσεται και η ομώνυμη εικόνα η οποία σώζεται από την εποχή της εικονομαχίας και την γραφική εκκλησία του Αγίου Νικολάου προστάτη των Ναυτικών στο λιμανάκι της Μηχανιώνας, ενώ στον λάτρη της θάλασσας στιγμές χαλάρωσης σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερου κάλους και ξενοιασιάς στα πεντακάθαρα νερά της παραλίας Τουμπαρλί στο ακρωτήρι Τούζλα.
Παρά την τουριστική ανάπτυξή της, έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τα χαρακτηριστικά του παραδοσιακού χωριού. Έτσι όταν πέφτει ο ήλιος η κεντρική πλατεία γεμίζει κόσμο που κάνει την βόλτα του , απολαμβάνει τον φημισμένο παραδοσιακό ‘’λουκουμά’’ Μηχανιώνας σε κάποιο από τα καφέ που βρίσκονται πάνω από την ιχθυόσκαλα και το γραφικό λιμανάκι η γεύονται τα ολόφρεσκα ψάρια με θέα το απέραντο γαλάζιο.

 

banner

 

Contact

Contact
 • Address
  Δήμος Θερμαϊκού
 • Category
  destinations
 • Location
  Νέα Μηχανιώνα

Location

Νεα Μηχανιωνα
Get directions

Contact

Νεα Μηχανιωνα
 • By visit thermaikos
 • Email: dimosagora@gmail.com

[recaptcha]

[recaptcha]