Νεοι Επιβατες

Description

Description

blue_flagΔυτικά της Περαίας και κατά μήκος της παραλίας βρίσκονται οι Νέοι Επιβάτες , χωριό που την εποχή της τουρκοκρατίας ήταν τούρκικο τσιφλίκι και λεγόταν ‘’Μπαξέ Τσιφλίκι’’, ονομασία με την οποία είναι γνωστό μέχρι σήμερα το χωριό (‘Εχει τραγουδηθεί από τον αείμνηστο Τσιτσάνη, ο οποίος διέμενε στην περιοχή).

Χωριό με πλούσια βλάστηση, αμφιθεατρικά κτισμένο από τους λόφους μέχρι την παραλία με απίστευτη φυσική ομορφιά.
Χαρακτηριστική η παραλία που σκιάζεται από αρμυρίκια  σχεδόν καθ όλο το μήκος της, με πεντακάθαρα νερά(Γαλάζια σημαία , ναυαγοσωστική κάλυψη) και διάσπαρτα ταβερνάκια beach bar,καφέ δίπλα στο κύμα.

Νούμερο ένα επιλογή των νέων η 900μ αμμώδης παραλία του ‘’μπαξέ’’ όπως ονομαζόταν παλαιότερα. Σε όλο το μήκος της, τεράστια δέντρα απλώνουν την σκιά και την δροσιά τους στην αμμουδιά . Επιβραβευμένη με γαλάζια σημαία και ναυαγοσωστική κάλυψη όλη την θερινή περίοδο. Η παραλία αυτή παντρεύει την εικόνα του ψαράδικου χωριού με την έντονη ,σύγχρονη καλοκαιρινή διασκέδαση που ξεκινά από το πρωί στα  beach bar που είναι απλωμένα σε όλο το μήκος της έως αργά την νύχτα. Στα διάσπαρτα ταβερνάκια με τραπεζάκια δίπλα στο κύμα μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης ολόφρεσκα ψάρια (από τοπικούς ψαράδες) τοπικούς μεζέδες και εκλεκτό τσίπουρο και κρασί τοπικών παραγωγών.
Ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών αλλά και δεκάδες ενοικιαζόμενα δωμάτια καλύπτουν την διαμονή των τουριστών με όλες τις ανέσεις

banner

 

Contact

Contact
 • Address
  Δήμος Θερμαϊκού
 • Category
  destinations
 • Location
  Νέοι Επιβάτες

Location

Νεοι Επιβατες
Get directions

Contact

Νεοι Επιβατες
 • By visit thermaikos
 • Email: dimosagora@gmail.com

[recaptcha]

[recaptcha]