Επανομη

Description

Description

H Επανομή από τον Όμηρο αναφέρεται ως ‘’Γιγωνίς Άκρα’’ και κατοικείται συνεχώς από τα νεολιθικά χρόνια. Υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα χωριά τόσο κατά τα Βυζαντινά χρόνια όσο και κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας με Διοικητική Οργάνωση και ακμάζουσα οικονομία. Στην  Επανομή η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της είναι γηγενείς. Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φώς σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα από όλες τις ιστορικές περιόδους ( Οργανωμένος Παλαιοχριστιανικός χώρος ταφής στη θέση ‘’Λιμάρι’’ 4ο-5ο αι. , Σαράντα δύο τάφοι 2ου-5ου αιώνα μχ , Παλαιοχριστιανική εκκλησία στη θέση ‘’Μηγιαδούδι’’, Μετόχι της Μονής Αγίας Αναστασίας στη θέση ‘’Κριτζιανά’’).

Σε απόσταση 4km νότια του οικισμού της Επανομής στη θέση ‘’Τσαίρι’’, βρίσκεται μία όαση φυσικού κάλλους, ο υδροβιότοπος της Επανoμής ,ενταγμένη στο Δίκτυο προστατευόμενων περιοχών natura. Κάθε Σαββατοκύριακο χιλιάδες φυσιολάτρες καταφθάνουν στο σημείο, για να παρατηρήσουν από κοντά την πανίδα και τη χλωρίδα, αλλά και να χαρούν το σπάνιας ομορφιάς φυσικό περιβάλλον.
Η φυσική ομορφιά της Επανομής προσφέρει εκπλήξεις σε κάθε είδους επισκέπτη. Από τα αρχαιολογικά ευρήματα, την περιοχή natura, έως τα καταγάλανα νερά στις χιλιομέτρων παραλίες απαράμιλλου κάλλους που βυθίζονται στην κυριολεξία από επισκέπτες, τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού. Από τις πιο δημοφιλείς παραλίες, ο «ποταμός» με το γνωστό ναυάγιο, «το φανάρι» , «η ακτή αγελαδάρικο» , «το κτήμα του καραγκιόζ», «η παραλία του όρμου Επανομής» και «η ακτή Μεσημερίου».
Пαραλία «Πάλιουρα».
Εξαιρετική επίσης επιλογή είναι η παραλία ‘’Πάλιουρα’’. Αμμώδης ,με κρυστάλλινα νερά , κατάφυτη από πεύκα και οργανωμένη με beach bar που είναι ανοιχτά από το πρωί έως αργά το βράδυ προσφέροντας διασκέδαση στους νέους που την κατακλύζουν καθημερινά.

 

banner

Contact

Contact
 • Address
  Δήμος Θερμαϊκού
 • Category
  destinations
 • Location
  Επανομή

Location

Επανομη
Get directions

Contact

Επανομη
 • By visit thermaikos
 • Email: dimosagora@gmail.com

[recaptcha]

[recaptcha]