Ήλιος & Θάλασσα

στο Δήμο Θερμαϊκού

Ήλιος & Θάλασσα

blue_flag Οι περισσότερες παραλίες στον Δήμο Θερμαϊκού διαθέτουν ρηχά και ήσυχα νερά που τις καθιστούν κατάλληλες για το κολύμπι και το παιχνίδι στη θάλασσα μικρών παιδιών .Οι παραλίες στον Δήμο Θερμαϊκού των Ν.Επιβατών, της Αγίας Τριάδας, αλλά και αυτές του Πάλιουρα και της Επανομής είναι ιδανικές για οικογένειες που θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους.
Επιπλέον, οι παραλίες της Περαίας, των Ν. Επιβατών, της Αγίας Τριάδας και του Ποταμού Επανομής διαθέτουν προστασία, γεγονός που τις καθιστά ακόμη ασφαλέστερες για το κοινό.

Γαλάζιες σημαίες  κοσμούν  τις ακτές του Δήμου Θερμαϊκού.

Οι γαλάζιες σημαίες είναι ένα διεθνές σύμβολο, με το οποίο βραβεύεται η καθαριότητα και οργάνωση σε παραλίες και μαρίνες. Απονέμεται από το 1987 κάθε χρόνο σε όσες οργανωμένες ακτές και μαρίνες πληρούν αυστηρά κριτήρια καθαριότητας, οργάνωσης και προστασίας του περιβάλλοντος.
«Χρόνο με το χρόνο, η σημαντική βελτίωση στην ποιότητα των νερών του Θερμαϊκού κόλπου έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στο να καταστούν οι παραλίες του Δήμου μας πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Οι οποίοι απολαμβάνουν το μπάνιο τους, τόσο τα σαββατοκύριακα, όσο και τις καθημερινές ημέρες του καλοκαιριού.

Σε όλα αυτά, αν προσθέσουμε και τις κάθε είδους διευκολύνσεις προς τους λουόμενους, καθώς και την άψογη εξυπηρέτηση τους από το προσωπικό των καταστημάτων, τότε μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά ότι και φέτος θα υπάρχει αύξηση του τουρισμού στην περιοχή μας», τονίζει ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Μαυρομάτης, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στις «αισιόδοξες σκέψεις, που κάνει κάθε χρόνο η δημοτική αρχή, παρά τη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα, για την ανάπτυξη των ακτών μας.»

 

banner

[recaptcha]